עדכונים חשובים
לקוחות יקרים! 
סניף בת ים והמשרדים יהיו סגורים עד יום שלישי 30.4
ולא ינתן מענה טלפוני במשרדים , רק השארת הודעות.
שאר סניפי הרשת פתוחים כרגיל!

חג חירות שמח!


 
 

כורכום והטיפול בסרטן

מי שקורא את כתבי העת הרפואיים היום לא יכול שלא לשים לב לתשומת הלב האדירה לה זוכה הכורכום, בעיקר בהקשר ליכולותיו כחומר נוגד דלקת ונוגד סרטן. למרות שהמרכיב העיקרי של הכורכום הופק כבר במאה ה-19, ולמרות שתרבויות אסיאתיות עושות בו שימוש רפואי מזה מאות שנים, נראה שעידן הזהב הרפואי של הכורכום מתחיל דווקא היום, בשנת 2019, במיוחד בכל מה שקשור להשפעתו על תאים סרטניים ועל מחלת הסרטן.

כורכום והמחקר הרפואי היום: 9,000 מאמרים מאז 1990

נכון לשנת 2018, התפרסמו בספרות הרפואית מעל ל-9,000 מאמרים שעוסקים בהשפעות הכורכום על יצורים חיים. מרבית המחקרים פורסמו לאחרונה, בתנופה משמעותית של מחקר סביב היכולות הטיפוליות של כורכום במצבים שונים, בראשם מצבים עם מרכיבים דלקתיים משמעותיים כגון סוכרת וסרטן.

מתוך 9,000 מחקרים אלה, מעל ל-100 מחקרים הם מחקרים קליניים. כלומר, מחקרים שנערכו על בני אדם בהתאם לכללי האתיקה ותוך מעקב צמוד. שאר המחקרים הם מחקרים שנערכו על תאים או על בעלי חיים בתנאי מעבדה.

על פי סקירה שפורסמה לאחרונה בכתב העת המדעי הבריטי לתרופות (British Journal of Pharmacology), מחקרים אלה 'הראו בבירור את בטיחותו, סבילותו ויעילותו של הכורכום נגד מגוון רחב של מחלות כרוניות בבני אדם'. [1]

איך כורכום פוגע בתאים סרטניים?
ניסויי מעבדה רבים בדקו את האופן שבו כורכום יכול לפגוע בתאים סרטניים ולהאט את המחלה. על פי סקירה שפורסמה השנה בכתב העת השוויצרי 'מולקולות' (
Molecules)[2], כורכום יכול לפגוע בתאים סרטניים במנגנונים רבים ובהם: פגיעה במחזור התא של תאי הגידול, פגיעה בחלוקת התאים הסרטניים, פגיעה באספקת הדם של הגידול הסרטני, פגיעת בחדירת התאים הסרטניים לרקמות הגוף הבריאות ופגיעה ביכולת הסרטן לשלוח גרורות.

תכונות אלה, הן שמאפשרות את קיומה של המחלה ואת התקדמותה בגוף. לכן, פגיעה בתכונות יכולה להאט את המחלה ויתכן שאף לשנות את מסלולה.

'הכורכום פוגע בתהליכי דלקת שמהווים חלק חשוב במחלה'

למרות שהקשר בין דלקת לסרטן לא נראה משמעותי למי שאינם מהקהילה הרפואית, כיום יודעים שהדלקת עומדת בבסיס תהליכים סרטניים רבים. כורכום, שהוכח במחקרים קודמים כחומר נוגד חמצון, יכול לפגוע בסביבה הדלקתית שמאפשרת את התקדמות המחלה.

חוקרים גרמנים פרסמו גם הם מאמר לאחרונה שבחן את המסלולים הביולוגיים המדויקים שבהם כורכום פוגע בתאים סרטניים. המאמר, שהתפרסם בכתב העת הבינלאומי למדעים מולקולאריים (International Journal of Molecular Sciences)[3], הציע שהפעילות של כורכום כנוגד דלקת היא זו שפוגעת ביכולת של התאים הסרטניים להתרבות ולשלוח גרורות.

מאמר נוסף, שפורסם גם הוא בכתב עת רפואי המוערך 'כתב העת הבינלאומי לאונקולוגיה' (International Journal of Oncology), מציין שחור על גבי לבן ש: 'הצטברות של מידע מראה שלכורכום יכולות להיות השפעות טיפוליות במגוון רחב של סוגי סרטן'. [4]

"מניעת סרטן, האטת התפשטות ושיפור תוצאות כימותרפיה"

גם בבית החולים המוביל בארצות הברית, Mayo Clinic[5], מציינים ש'מחקרי מעבדה ובעלי חיים רומזים שכורכום יכול למנוע סרטן, להאט את התקדמותו, לעזור לכימותרפיה להיות פעילה יותר ולהגן על תאים בריאים מנזקים של טיפולי הקרנות.
עם זאת, מציינים במרכז הרפואי הבין-לאומי, שהמחקרים הקליניים הגדולים בנוגע ליעילות של כורכום בטיפול בסרטן בבני אדם הם עדיין בשלבים ראשונים ושכורכום אינו מהווה טיפול מקובל לסרטן.

כמונו, גם בית החולים המוכר ממליץ להתייעץ עם הרופא לפני התחלה של כל משטר טיפולי, גם אם הוא טבעי.

אחד המכשולים הגדולים בכורכום: ספיגה נמוכה

מאמר שהתפרסם בכתב העת 'תכנון תרופתי' (Current Pharm Design)[6] ושנכתב על ידי כותבים אמריקניים, מציין שהשימוש בכורכום מוגבל במידה רבה על ידי הספיגה הנמוכה שלו לדם דרך מערכת העיכול. הקושי של הכורכום להיספג בדרכי העיכול ולהגיע לרמות משמעותיות בדם נובע מתכונות כימיות יחודיות לו ויכולה לפגוע בתרגום ממצאי המעבדה לממצאים משמעותיים בגוף האדם.

משקה הכורכומיה של פרג: לספיגה יעילה יותר של כורכום

על בסיס ההבנה המדעית שהספיגה של כורכום אל הדם נמוכה מאוד לרוב, תכננו את משקה הכורכומיה של פרג, כך שתוכל להנות מספיגה טובה יותר של הכורכום אל זרם הדם, ומשם לתאי הגוף.
משקה הכורכומיה של פרג, בעל הפורמולה הפטנטית, מחזיק גם ברישיון משרד הבריאות  1315. המשקה, שמגיע גם במהדורה ללא סוכר, עשוי מרכיבים טבעיים בלבד, לא מכיל חומרים משמרים ולא מכיל צבעי מאכל.

סיפורו של ג'ק והגידול שנעלם: "הרופאים שואלים איך עשיתי את זה"

ממצאי סקירת הספרות לא מפתיעים את ג'ק, אינסטלטור בן 70 מבת ים, שבמהלך בדיקה שגרתית גילה גוש חשוד בצמוד לדרכי השתן.

בבדיקת PET-CT, שבודקת גם את ממדי הגידול ואת מיקומו וגם את המאפיינים האנרגטיים שלו, נמצא אצל ג'ק גידול בקוטר של כ-4 ס"מ בין צינור השתן הימני לאגן. הפעילות האנרגטית של הגידול הייתה רבה, ממצא שניתן למצוא בגידולים סרטניים.

בזמן שהתלבט ג'ק על הצעד הבא הנבון ביותר עבורו, הוא שתה פעמיים ביום את משקה הכורכומיה של פרג.
המשקה ניתן לו על ידי חבר ששמע על התועלת האפשרית של כורכום בגידולים סרטניים מבלי שג'ק הכיר יתרונות אלה.

חודש לאחר שהתחיל ג'ק לשתות את משקה הכורכומיה, ולפני שביצע טיפול אחר, הוא ביצע בדיקה נוספת לאפיון הגידול. התוצאה הדהימה גם את ג'ק וגם את הרופאים, הגידול, שהראה פעילות מטבולית רבה, נעלם, ואיתו גם הפעילות המטבולית באזור החשוד: "ממצא היפרמטבולי לא זוהה באותו מקום ולא מודגמת פעילות מטבולית" נכתב בדו"ח הרדיולוגי.

"עד היום כשאני מגיע לבית החולים שואלים אותי איך עשיתי את זה, מה לקחתי. רק כורכומיה אני אומר להם".

משקה הכורכומיה אינו תרופה או תוסף בריאותי  ואין בכתבה זו כל המלצה רפואית.

 

להזמנת המשקה ולפרטים נוספים לחצו כאן



[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5429333/

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6017430/

[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6032261/

[4] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6017220/

[5] https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/cancer/expert-answers/curcumin/faq-20057858

[6] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3640558/

Copyright © 2024 all rights reserved | נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות