עדכונים חשובים

לקוחות יקרים! בעקבות עומס חריג של הזמנות באתר ניתן לבצע הזמנות באיסוף עצמי בלבד, ככל שיתאפשר נפתח את האתר שוב למשלוחים. עמכם הסליחה!  
איסוף עצמי מסניפים בת ים (ניסנבאום 25) רחובות (קניון עופר), או תל אביב (שוק הכרמל)    

סניף בת ים יפתח ביום שישי מ19.4.23 בין השעות 8-12  
נתחוני עוף קראנצ'יים  ללא טיגון

לקוחות יקרים! בעקבות עומס חריג של הזמנות באתר ניתן לבצע הזמנות באיסוף עצמי בלבד, ככל שיתאפשר נפתח את האתר שוב למשלוחים. עמכם הסליחה!
איסוף עצמי מסניפים בת ים (ניסנבאום 25) רחובות (קניון עופר), או תל אביב (שוק הכרמל)

נתחוני עוף קראנצ'יים ללא טיגון

נתחוני עוף אפויים בתנור בציפוי קריספי במיוחד של ממרח פסטו ופירורי הפנקו של פרג – מנה מעולה לכל המשפחה!                              

אצלי בבית אני קוראת למנה הזו "עוף פריך" וכשאני משווקת לילדים אני אומרת "שניצל מיוחד" - כולם מתים על זה!

אז תקראו לזה איך שתרצו... העיקר שתכינו בבית :) 

רכיבים

-פילטים של עוף -  כ-500 גרם (כ-15 נתחונים עסיסיים, לא דפוקים)

-קמח לבן (רגיל) - כחצי כוס

-ממרח הפסטו של פרג (ניתן לרכוש כאן)

לציפוי

-פירורי פנקו גס/עדין של פרג (ניתן לרכוש כאן)

-מלח פלפל



למטבל חרדל (רק אם רוצים. אפשר בלי)

-חרדל (דיז'ון) - 1 כף

-חומץ בלסמי - 1 כף

-שמן זית של פרג - 2 כפות (ניתן לרכוש כאן)

-לימון - מיץ מחצי לימון

-טיפונת סוכר חום


הוראות הכנה, שלב שלב

הכנות מראש

1. לפני הכל – יש להוציא את תבנית התנור ולהדליק אותו על 220 מעלות (למעלה ולמטה)

2. הכנת עמדת העבודה – את הקמח – לשפוך לצלחת שטוחה גדולה | את הפנקו – יש לערבב עם מלח ופלפל ולהעביר לצלחת שטוחה גדולה | את הפסטו – לשפוך כחצי מיכל לקערה, לסחוט פנימה חצי לימון ולערבב

*את תבנית התנור (שהוצאנו) יש לרפד בנייר אפיה כך שאפשר יהיה להניח עליה את נתחוני העוף לאחר הציפוי

*כדאי להתמקם בקרבת הברז ושתהיה מגבת ליד ככה שמידי פעם אפשר יהיה לשטוף ידיים...

זהו, מתחילים לצפות את העוף!

3. תחנה ראשונה – הקמח.  כל נתחון עוף יש להניח בצלחת הקמח ולצפות אותו מכל הכיוונים (אני עושה ככה לכל חתיכות העוף ורק אז עוברת לשלב הבא...)



4.
תחנה שניה – הפסטו. אחרי הקמח יש לטבול כל נתחון עוף בקערת הפסטו. הטבילה צריכה להיות קצרה, אבל יש להקפיד שכל העוף "נצבע בירוק". מהתחנה הזו יש להמשיך מייד (עם כל נתחון, אחד אחד) לתחנה הבאה


5. תחנה אחרונה – הפנקו. אחרי הטבילה בפסטו יש לצפות כל נתחון בפנקו מכל הכיוונים

*מידי פעם רצוי לשטוף ידיים כי התערובת נדבקת לאצבעות וכשהן מלאות בה זה פחות כיף לעבוד... (רק חשוב לנגב אותן טוב לפני שממשיכים, אחרת זה מרטיב את הציפוי)

6. להניח בתבנית ולתנור. כל נתחון עוף שסיימנו לצפות כדאי ישר להניח בתבנית התנור (המרופדת בניייר אפיה) אחד ליד השני. אין צורך לשמור על מרווחים ביניהם. נסו למקסם את המקום בתבנית


7. לתנור -  להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על כ-200-220 מעלות ל-20-25 דקות. או עד שהציפוי מתחיל טיפונת להזהיב (לא יותר מטיפונת!)

*בפעם הראשונה - כדאי להיות עירניים, כי זמן האפיה המדוייק כמובן תלוי בעוצמת התנור ובזמן החימום מראש

8. המטבל - אם בא לכם להגיש עם מטבל החרדל, זה הזמן לערבב את הרכיבים בקערה ואח"כ להעביר לקעריות הגשה אישיות קטנות שתוכלו להגיש לכל סועד (זוכרים שצורת ההגשה חשובה לא פחות מהטעם?)

תוכלו להחליף את מטבל החרדל בכל מטבל אחר שמתחשק – העיקר לזכור שזה מטבל ולא רוטב - מה שאומר שכל ביס טובלים ולא שופכים על הכל מלמעלה! (זה פשוט יהרוס את הקראנצ'יות של הציפוי...)

*ואגב, לא חייבים. אפשר גם להגיש בלי מטבל, לצד פלח לימון

9. הגשה – לאחר הוצאה מהתנור, יש להשאיר את נתחוני העוף על התבנית דקה שתיים לייבוש והתקשות ואז להעביר לצלחת ההגשה ולהגיש בסטייל – ככה פשוט!



ועוד משהו קטן...

*הגשה – אני בד"כ מגישה את נתחוני העוף על מגש אלומיניום עם חתיכת נייר אפיה (בשביל הסטייל) לצד סלט ומטבל החרדל, ולפעמים אני גם מגישה ככה פשוט על צלחת לבנה שטוחה לצד אורז לבן עם סלט או ירקות צלויים בתנור



ולפני סיום – אתם בטח יודעים שעם פירורי הפנקו של פרג אפשר להכין אינסוף מנות מעולות...

אז הינה תזכורת לשתיים כאלה –
חזה עוף בציפוי אריסה | נשנושי קישוא קריספיים בתנור

ואם עדיין לא ניסיתם את ממרח הפסטו של פרג בסנדוויץ', יפה שעה אחת קודם! כי שכבה אחת של פסטו וכל סנדוויץ' משתדרג פלאים :)

הינה סרטון שיעשה לכם חשק לביס -

https://youtu.be/cU1rIF0mXPU

נפגש במתכון הבא...

טליה הדר – EshetStyle

ועד אז מוזמנים גם לעקוב אחרי הבלוג שלי, ממש כאן


* כל התמונות במתכון הזה צולמו על-ידי טליה הדר-EshetStyle             

      
Copyright © 2024 all rights reserved | נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות