עדכונים חשובים
לקוחות יקרים! 
סניף בת ים והמשרדים יהיו סגורים עד יום שלישי 30.4
ולא ינתן מענה טלפוני במשרדים , רק השארת הודעות.
שאר סניפי הרשת פתוחים כרגיל!

חג חירות שמח!


 
 
גלידוניות מהממות וטעימות

גלידוניות מהממות וטעימות

גלידוניות ביתיות ומרשימות שמכינים בקלות ומהר עם הרוזטה של פרג                        
אם עדיין לא יצא לכם להכיר את הרוזטה של פרג כדאי שתעשו את זה ממש ע כ ש י ו!

יש לה טעם מרציפני מושלם ואפשר פשוט לעשות איתה קסמים במטבח  - הגלידוניות האלה הן דוגמה מעולה לכך

הן מושלמות כקינוח מרשים באירוח וגם סתם ככה לפנק את עצמכם מידי פעם עם משהו מתוק בסיום הארוחה. אפשר להכין אותן גם הרבה זמן מראש ולשמור במקפיא "לשעת הצורך"


רכיבים (ל כ-25 יחידות קטנטנות או כ-12 בינוניות)

למקפא עצמו

-שמנת מתוקה להקצפה - מיכל קטן (250 מ"ל)*
-רוזטה של פרג - כוס חד פעמית (כ-190 מ"ל)**

-שקדים טחונים - כף

קישוטים ותוספות

-פטל אדום/שחור קפוא/טרי - חופן
-שוקולד צ'יפס מריר - חופן

-פיסטוקים קצוצים - חופן (אפשר בלי)

*
לגרסה לא חלבית – אפשר להחליף את השמנת המתוקה בפחית של קרם קוקוס. במקרה הזה חשוב ביותר לשמור את קרם הקוקוס לפחות 5 שעות קודם במקרר ולנער היטב לפני ההקצפה

**
כוס המדידה - כמו תמיד, היא כוס שתיה קלה שקופה חד פעמית שהיא קטנה יחסית. יש בה כמות של בערך חצי מ"כוס רגילה"

הוראות הכנה שלב שלב

להכין מראש - קערית קטנה עם כל אחת מהתוספות והכי חשוב - לפנות לכם במקפיא שטח ישר, עליו תוכלו להניח את התבנית בקלות

1. להקציף שמנת מתוקה לקצפת יציבה

2. בקערית נפרדת לערבב את הרוזטה עם כף (או שתיים) של שקדים טחונים (חשוב לנער טוב את הבקבוק של הרוזטה לפני המזיגה)

3. לשפוך את הרוזטה והשקדים לתוך קערת הקצפת - לשפוך לאט וצמוד לדופן הקערה, כל פעם קצת ולערבב בתנועות קיפול זהירות. כדאי להשתמש בלקקן

(להוראות מדוייקות יותר לגבי ה"קיפול" – אפשר להציץ במתכון של המקפא המדהים, שהכנתי לכם בפסח עם הסומסומיה של פרג. הוראות ההכנה שם ממש דומות)

הכי חשוב לדעת שגם אם הקצפת נשברת - לא קרה כלום, זה עדיין ייצא ממש טעים, מבטיחה!

4. להעביר לתבנית מאפינס קטנטנים מסיליקון או כל תבנית אחרת מסיליקון של שקעים קטנטנים (כמו לבבות או כיפות – אפילו תבנית של קרחונים יכולה להתאים)


אם יש לכם רק תבנית סיליקון של מאפינס בגודל רגיל, גם זה טוב – פשוט תכינו מנות גדולות יותר, בדיוק כמו שעשינו במקפא סומסומיה.

(ואם אין לכם אף אחת מהתבניות האלה – אפשר להכין גם "תבנית אינגליש", ראו בסוף).


איך להעביר לתבנית?  הכי קל ונקי זה להעביר לשקית זילוף גדולה )בצ'יק ובלי לכלוך עם הטיפ הגאוני הזהוממנה לזלף לכל שקע כמעט עד הסוף. אם אין לכם שקית זילוף, תוכלו להעביר בעזרת מצקת קטנה או כף - ואח"כ "ליישר" את הקרם על התבנית עם הלקקן (או סכין).


5. לקשט כל שקע ב-2 שוקולד צ'יפס וחתיכת פטל ואפשר גם להוסיף פיסטוק קצוץ אם מתחשק
 

6. להכניס למקפיא ככה, לא מכוסה) ל-6 שעות לפחות)

7. להוציא מהמקפיא, לשלוף אחת אחת מהתבנית, לבחור באחת מאפשרויות ההגשה (ראו למטה) ולהגיש בסטייל -ככה פשוט!


אפשרויות הגשה

אפשרות 1 - לסדר אותן יפה בטור על צלחת הגשה מאורכת, שטוחה ולבנה (זו שמתאימה בערך לכל מנה... עליה הגשנו למשל גם את הקרפציו סלק - לזה אני קוראת צלחת הגשה פרקטית!)

באופציה הזו, במיוחד אם מארחים, צריך להגיש מהר ולאכול מהר! לפני שזה נמס...


אפשרות 2 - ללכת על הגשה אישית, עם כפית. להניח כל גלידונית בתוך קערית קטנטונת עם מעט רוטב פטל או שוקולד (קודם לשפוך מעט רוטב לקערית ואח"כ להניח את הגלידונית)

רוטב פטל לא תאמינו אבל, פשוט מעט סירופ פטל (ויטמינצ'יק של הילדים) – בחיי! זה יוצא מדהים! זה טריק שאני עושה הרבה כשאני מאלתרת קינוחים. (רק מציעה לכם לשמור את זה בסוד מפני האורחים... לפחות עד אחרי שהם יטעמו ויתלהבו :))


רוטב שוקולד טוב שוקולד תמיד הולך. פשוט להמיס שוקולד מריר עם שמנת מתוקה במיקרו או בסיר ולערבב לאיחוד. כמויות - 50 גרם שוקולד עם חצי מיכל קטן של שמנת מתוקה (ואפשר להוסיף גם רבע כפית נס קפה, לעדן מתיקות). יוצא מרקם נוזלי של "מרק שוקולד" שמשתלב מצויין... (רצוי שהשוקולד יוגש אחרי שהתקרר. כדי שלא ימיס את הגלידונית)


 ועוד משהו קטן –

הכנה בתבנית "אנגליש קייק" - יש לרפד את התבנית בניילון נצמד, לפזר בתחתית את הקישוטים והתוספות ורק אז לשפוך אליה את הקרם ולהכניס למקפיא. להגשה, פשוט הופכים את התבנית על צלחת ההגשה המאורכת (זו הפרקטית מלמעלה...) ומסירים את הנילון הנצמד, ככה שהחלק התחתון של התבנית, עם כל הקישוטים, הופך להיות העליון. פורסים לפרוסות ומגישים בצלחות אישיות עם או בלי רוטב.



זהו - עכשיו נותר רק להכין ולחסל בהנאה!

נפגש במתכון הבא,

טליה הדר - EshetStyle

ועד אז – מוזמנים גם לעקוב אחרי הבלוג שלי ממש כאן


מתחשק לכם עוד מתכון עם הרוזטה של פרג? כדאי שתכירו את המאפינס שקדים המקושטים הכי טעימים שיש (שהם קצת כמו הגלידוניות האלה רק בתנור) - לא סתם אמרתי שעם הרוזטה של פרג אפשר לעשות קסמים במטבח :)

                      
Copyright © 2024 all rights reserved | נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות