עדכונים חשובים
שעות פעילות סניף בת ים
יום א 21.2 פתוח מ8:00-15:00
יום ב 22.2 -ערב חג הסניף סגור.

שאר הסניפים פתוחים כרגיל
חזה עוף בציפוי אדמדם קראנצ'י

חזה עוף בציפוי אדמדם קראנצ'י

חזה עוף בציפוי אדמדם וטעים עם האריסה של פרג וקצת קראנצ' - מנה קלה וטעימה עם שלוש אפשרויות בפעם אחת – כמנה עיקרית, כסלט עוף או כסדנוויץ' עוף (פשוט לפרוס לפרוסות ולהחליף את הפסטרמה...)                                             

רכיבים (למנה אחת של חצי חזה)

-חצי חזה עוף
-אריסה של פרג – 2-3 כפות
-פנקו דק של פרג – 1 כף
-מלח ופלפל גרוסים


הוראות הכנה שלב, שלב

1. לחמם תנור על 200 מעלות (למעלה ולמטה)

2. למרוח את העוף (ככה כמו שהוא) מכל הצדדים, בעזרת כפית, בשכבה נדיבה של אריסה

3. להניח אותו על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה

4. להוסיף מלמעלה כפית של פירורי פנקו עדין של פרג ומעט מלח גרוס - זה הכל!

5. להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל-25-30 דקות


אפשרויות הגשה

1. כמנה עיקרית – את כל העוף בשלמותו, ככה ישר מהתנור לצלחת, בליווי תוספות כמו אורז לבן או תפוחי אדמה וסלט. מנה קלאסית וטעימה!


2. כסלט עוף – צורת ההגשה האהובה עליי!

רכיבים והוראות הכנה לסלט (מנה זוגית או אישית גדולה)

רכיבים לסלט – חופן עליי בייבי או עלי חסה, עגבניות שרי חצויות לשניים, מלפפון פרוס לחצאים עבים ואגוזי מלך קצוצים גס

רכיבים לרוטב – כפית חרדל דיז'ון חריף, כף שמן זית (של פרג כמובן!), חצי כפית דבש, חצי כפית חומץ בלסמי, כף מים, מלח ופלפל גרוסים

הרכבת המנה והגשה


- לערבב את רכיבי הרוטב בנפרד, ואז לשפוך על הירקות ולערבב בקערה (לטעום ולתקן תיבול)

- להעביר לקערית הגשה אישית לא עמוקה מידי (כי אנחנו לא רוצים להגיש בקערת הערבוב שהתלכלכה...)

ליצור עם היד "פירמידה" מהירקות, לפזר את האגוזים הקצוצים מעל

ובסוף להניח כמה פרוסות די עבות של העוף (כשהו חם או קר – מה שאוהבים, הכל טעים!)

וקיבלתם סלט עוף משגע!



3. כסנדוויץ' עוף – מהשאריות...

אם עוד נשאר משהו מהעוף (וכדאי שיישאר!) אפשר לשמור במקרר כמה ימים בכיף

להכנת הסנדוויץ' -

לפרוס את העוף שנשאר לפרוסות (דקות או עבות... מה שאוהבים). אם פורסים דק, זה יוצא ממש כמו פסטרמה ביתית (שכמובן בריאה הרבה יותר מכל פסטרמה שתמצאו בסופר...)

אם רוצים, אפשר לחמם טיפה בתנור או אפילו במיקרו (ממש לא חייבים, זה טעים גם קר)

לקחת 2 פרוסות עבות של לחם (אפשר להשפריץ עליהן מעט שמן זית וטיפה להצנים אותן לפני) 

למרוח על הלחם קצת מהאריסה של פרג וגם או במקום מעט חרדל דיז'ון 

להניח על כל פרוסה עלה גדול של חסה או כמה עליי בייבי, אח"כ פרוסות דקות של עגבניה, ואז את העוף (כשהוא חם או קר) ובסוף מעט אגוזי מלך קצוצים דק. לתבל במעט שמן זית, ומלח ופלפל גרוסים - והינה לכם סנדוויץ' עוף מעולה!

העבירו לצלחת הגשה גדולה על מפית, בליווי קערה קטנה של תפוצ'יפס ושל סלט קטן... ותגישו בסטייל - ככה פשוט!



נכון שעם כל האפשרויות האלה כדאי שיהיו שאריות?

נפגש במתכון הבא... 

טליה הדר -
EshetStyle
    

                                 
Copyright © 2024 all rights reserved | נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות